SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
WRC – VM i rally
April 8th, 2015 by admin

Rally er en stor publikumssport. Rally kjøres med fabrikkproduserte biler, altså biler som ligner på vanlige biler sett utenfra. Motorene er selvsagt trimmet, og det blir gjort enkelte endringer på bilene, men i utgangspunktet skal de ligne vanlige biler. Det er strenge regler for hvilke og hvor mange endringer man kan gjøre.

I rally er det to personer i hver bil. Den ene personen er føreren, mens den andre er kartleser. Kartleserens oppgave er å fortelle føreren hvordan veien ser ut foran dem. Kartleseren bruker ikke et vanlig kart, men et spesialkart som kalles noter. Notene forteller når det kommer svinger, hvilken vei det skal svinges, og hvor skarpe svingene er. Notene forteller også om det kommer bakketopper, bruer og andre forhold som føreren må være oppmerksom på. Kartleseren har en stor oppgave, for farten er høy og førerne har kort tid på seg til å reagere, derfor må de være forberedt før det kommer svinger og bakketopper.

Rally kan kjøres over flere dager eller uker. Det kan også kjøres på eller utenfor veier. VM i rally består av en serie enkeltløp som kjøres i flere land. Vinneren er den som samler flest poeng i løpet av sesongen.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa