SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Snøskutercross
March 18th, 2015 by admin

Snøskutercross ligner mye på motocross, bare at man bruker snøskuter i stedet for motorsykkel. Snøskutercross kan bare kjøres om vinteren, og sporten er spesielt populær i Nord-Norge, der vinteren er lang. Snøskutercross er også en sport man kan starte med i veldig ung alder. Det finnes snøskutere tilpasset fire-femåringer. Da er farten lav, og det handler mer om mestring enn om konkurranser. Senere blir konkurranseelementet viktigere.

Selv om snøskutercross er mest populært i Nord-Norge, finnes det både baner og gode utøvere over store deler av landet. Banene har beholdt terrengets naturlige profil, og ettersom banene er lukket, er sikkerheten som regel godt ivaretatt. Man kan kjøre på spesielle snøskuterbaner, eller man kan kjøre på stadioner, såkalt stadioncross. Snøskutercross er den mest populære snøskutersporten i Norge, og dette er en enkel sport å begynne med. Snøskutercross følger de samme reglene som vanlig motocross.

Dersom man vil begynne med snøskutercross, kan man ta kontakt med nærmeste snøskuterklubb, eller besøke nettsidene til motorsportforbundet. Der finner man mer informasjon om sporten, og om klubbene rundt om i landet. Sporten er en av de rimeligste motorsportene, men man må selvsagt investere i en snøskuter, spesielt dersom man vil konkurrere. Man kan også kjøre for moro skyld.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa