SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Motorsport snøskuter

Snøskutersport egner seg selvsagt best på vinters tid, selv om det også blir arrangert konkurranser på gress. De vanligste konkurranseformene er snøcross, bakkeløp og snødrag. Utøverne deles inn i klasser, og man kan begynne å konkurrere allerede som femåring.

Snøcross er snøskuterens variant av motocross. Det er lett å begynne med snøcross. Man trenger lisens og man må være medlem i en klubb som er tilsluttet Norges Motorsportforbund, men det finnes mange klubber rundt om i landet. Det finnes snøskutere som er tilpasset svært små barn, og i Nord-Norge er det spesielt vanlig at barna begynner å kjøre når de er små. Men det finnes gode utøvere i hele Norge. Man kjører på lukkede baner som er fra 800 til 1500 meter lange. Det kan også kjøres på kortere baner, såkalt stadioncross.

I snødrag kjører to og to utøvere mot hverandre, og vinneren av hvert heat går videre til neste runde. Skuterne starter stillestående, og man kjører 1/8 engelsk mil. Utøverne deles inn i klasser, og man kan konkurrere fra man fyller 12 år. I bakkeløp skal man kjøre opp en bratt løype raskest mulig. Det blir også gjennomført andre typer konkurranser for snøskuter, blant annet kjøring på vann.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa