SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Motorsport motorsykkel

Motorsykkelsport er veldig utbredt i Norge, og det er mye enklere å begynne med motorsykkelsport enn med bilsport. For det første koster en motorsykkel mindre i innkjøp, og det finnes flere baner der man kan kjøre motorsykkelsport. Dessuten kan man begynne med motorsykkelsport i ung alder, mens i bilsport må man være mye eldre før man kan konkurrere. Motocross er en sport man kan starte med allerede som fire-femåring.

Motocross er den mest populære motorsporten i Norge. Motocross kjøres på lukkede baner av jord eller grus. Banene har rettstrekninger, svinger, humper og hopp, og sporten er både teknisk og fysisk krevende. Ekstremvarianten av motocross er freestyle motocross, der utøverne hopper fra høye ramper og gjør triks i luften.

Ikke alle konkurranser handler om å kjøre raskest mulig. Trial er en utfordrende sport der man må ha god kontroll over motorsykkelen. I Trial skal utøverne komme seg gjennom en hinderløype, uten å sette føttene i bakken. Dersom man berører bakken, får man straffepoeng.

Enduro er kjøring i terrenget, og løpene kan være korte eller lange. De lengste enduroene er rallyer som kan gå over flere dager og mange tusen kilometer. Det kjøres også baneløp på asfalt, blant annet Superbike og MotoGP.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa